Italiensk pizza med spekeskinke og oliven
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En klassisk italiensk pizza med tomatsaus, tynne skiver skinke, oliven og revet parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften holder til 4 porsjonspizzaer.
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
25 g gjær (1/2 pakke) -
3 dl vann -
0,5 dl olivenolje -
400 g hvetemel -
1 ts salt
Pizzasaus:
-
3 båter finhakket hvitløk -
0,5 stk. finhakket løk -
2 ss olivenolje -
2 ss tomatpuré -
2 bokser grovhakkede hermetiske tomater -
1 ss tørket timian -
1 ss tørket oregano
Pizzafyll:
-
100 g spekeskinke -
150 g sorte oliven -
100 g revet parmesan
Topping:
-
0,5 pk ruccula