Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassisk italiensk pizza med tomatsaus, tynne skiver skinke, oliven og revet parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften holder til 4 porsjonspizzaer.

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus:

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano

Pizzafyll:

  • 100 g spekeskinke
  • 150 g sorte oliven
  • 100 g revet parmesan

Topping:

  • 0,5 pk ruccula

Slik gjør du