Jordbærmousse med sjokoladesaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En enkel jordbærmousse toppet med syndig god sjokoladesaus burde være midt i blinken til Valentines. Hvis du virkelig er ute etter å krone kvelden med en romantisk stemning kan man servere moussen i stor bolle, og spise med hver sin skje. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g jordbær
  • 2 ss sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stk. eggeplomme
  • 2 stk. eggehvite
  • 50 g melis

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Rens og del alle jordbærene . Sett av halvparten til pynt.
  2. Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm raskt opp under omrøring  til sukkeret er helt løst opp. Kjør med en stavmikser til fin puré. Passér gjerne gjennom en fin sil for å få den helt glatt. Avkjøl helt.  
  3. Skill eggene i plommer og hvite. Bland eggeplommene inn i jordbærpuréen. 
  4. Pisk eggehvitene til de danner mykt skum, Tilsett melis i et par omganger og pisk videre til det danner seg myke topper. 
  5. Visp fløten til krem med en håndvisp.
  6. Vend den piskede kremen inn i jordbærmassen. Ta litt av massen og vend forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Vend deretter eggehvitene inn i jordbærmassen med lett hånd. Ikke rør mer enn nødvendig, da vil moussen bli mindre luftig. 
  7. Fordel moussen i skåler eller glass. Dekk til og sett kaldt i minst en time.
  8. Lag sjokoladesausen: Kok opp fløten i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen helt.
  9. Hell litt sjokoladesaus i skålene før servering, og pynt med resten av jordbærene.