Kaeng Khiew Hwan Gai (kylling i grønn karri)

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten kan være litt sterk eller kjempesterk, alt ettersom hvor mye grønn curry paste du tilsetter.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g) eller bruk kyllingfileter
  • ca. 3 ts grønn curry paste (styrken varierer)
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ts salt
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 3 ss soyaolje

noen små og store eggplanter/auberginer

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 3-4 cm lange biter.
  2. Varm oljen i en wok og fres med curry paste noen sekunder.
  3. Ha i kyllingbitene og fres dem til de er jevnt hvite.
  4. Tilsett kokosmelk og salt. La kyllingen koke ca. 5 minuter til den er gjennomkokt. Ha i bambusskudd og la dem bli varme.

Tilsett små og store eggplanter/auberginer før servering (fås kjøpt i asiatiske butikker). Pynt med chili, mynteblader og finhakkede limeblader. Spises med risnudler, bønnespirer, mynteblader og finsnittet bønnestang.