Kalkun og ris - på smakfullt vis
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vil du ha et forslag til søndagsmiddag? Prøv å skjære kalkunfilet i biffer og stek dem i en form sammen med en god grønnsaksmiks. Server med ris.
Ingredienser
4 porsjoner
-
ca.
750 g kalkunfilet , delt i biffer -
1 dl hønsebuljong (utblandet)
Marinade:
-
1 dl olivenolje -
2 ss balsamicoeddik -
1 ss soyasaus
-
3 ss hakket frisk basilikum , estragon eller oregano -
3 stk. rød cherrytomat i biter -
2 båter revet hvitløk
Grønnsaksmiks:
-
50 g pinjekjerner -
200 g rød cherrytomat -
100 g frisk sjampinjong i skiver -
100 g frisk spinat
Slik gjør du
- Skjær kalkunfileten i 2-3 cm tykke kalkunbiffer. Lag en lomme i hver filet med en skarp kniv, uten å skjære igjennom (som et pitabrød). Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i biffene. Pass på at marinaden kommer inn i lommen. Mariner i 3-4 timer eller gjerne over natten.
- Rist pinjekjernene til grønnsakmiksen i en tørr panne. Ta dem ut. Fres tomater, sjampinjong og krydre med salt og pepper. La det surre litt i pannen. Ta pannen til side og ha i spinat. Dryss over pinjekjerner og bland alt. Ha det over i en ildfast form.
- Ta opp kalkunbiffene og tørk dem. Legg litt grønnsakmiks i lommen sammen med litt av de faste ingrediensene i marinaden. Lukk igjen lommen med et par tannpirkere.
- Brun biffene på begge sider i margarin. Legg dem oppå grønnsakmiksen. Ha på hønsebuljong og legg minitomater som det er snittet litt i rundt. Sett formen i ovnen ved 180 °C på nederste rille i ca. 10 minutter.
Server for eksempel med ris og guacamole.