Kalkunbiff med stekte søtpoteter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kalkunbiff er herlig sommermat! Server med ditt eget ruccula- og ostesmør, salat og stekte søtpotetbåter.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalkunbiff
  • ca. 2 ss smør til steking

salt og pepper

Ruccula- og ostesmør:

  • 250 g smør
  • 2 dl revet vellagret ost
  • 2 dl finhakket ruccula
  • 1 båt hakket hvitløk

Stekte søtpoteter:

  • 5 stk. søtpotet
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

1. Bland sammen smør, revet ost, ruccula og finhakket hvitløk. Pakk smøret i plastfolie og legg det kaldt til det skal brukes.

2. Skjær søtpoteter i båter, vend dem i olje og ha på salt og pepper. Stek søtpotetene i ovn på 230 °C i 15-20 minutter.

3. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 4-5 minutter på hver side. Stek dem alternativt på grillen. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.

Server kalkunbiffene med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.