Kalkunbiff med stekte søtpoteter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kalkunbiff er herlig sommermat! Server med ditt eget ruccula- og ostesmør, salat og stekte søtpotetbåter.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kalkunbiff -
ca.
2 ss smør til steking
salt og pepper
Ruccula- og ostesmør:
-
250 g smør -
2 dl revet vellagret ost -
2 dl finhakket ruccula -
1 båt hakket hvitløk
Stekte søtpoteter:
-
5 stk. søtpotet -
2 ss nøytral olje
Slik gjør du
1. Bland sammen smør, revet ost, ruccula og finhakket hvitløk. Pakk smøret i plastfolie og legg det kaldt til det skal brukes.
2. Skjær søtpoteter i båter, vend dem i olje og ha på salt og pepper. Stek søtpotetene i ovn på 230 °C i 15-20 minutter.
3. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 4-5 minutter på hver side. Stek dem alternativt på grillen. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
Server kalkunbiffene med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.