Kalkunburger med blåmuggost og mangosalsa
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En saftig og smakfull burger av kalkunkjøtt, midt i blinken for alle burgerelskere! Vi har brukt kjøtt fra kalkunlår, som egner seg ekstra godt til denne retten.
Ingredienser
porsjoner
-
60 g smør -
1 stk. finhakket løk -
750 g kalkun overlår -
1 ts salt -
0,25 ts nykvernet pepper -
1 ss hakket frisk kruspersille -
2 ss potetmel -
1 stk. egg -
ca.
2 ss kaldt vann
Tilbehør:
-
ca.
100 g blåmuggost (gjerne mer) -
8 skiver kokt skinke eller bacon -
2 ss nøytral olje -
8 skiver brød -
4 blader hodesalat
Mangosalsa:
-
1 stk. mango i biter -
150 g stenfrie grønne druer -
50 g hakkede eller andre nøtter -
1 ss hakket frisk kruspersille , gressløk eller andre urter
evt. litt god olje eller limesaft
Slik gjør du
- Varm en stekepanne og stek bacon eller skinke til det er sprøtt. Legg det over på litt tørkepapir og sett til side.
- Stek løken blank i halvparten av smøret. Avkjøl.
- Ha biter av kalkunkjøtt i en foodprosessor og kjør det seigt med litt salt. Tilsett kvernet pepper, potetmel, stekt løk, persille og egg og kjør til alt er godt blandet. Tilsett kaldt vann til farsen er passe fast. La farsen hvile noen minutter.
- Stek en liten prøvekake i stekepannen. Juster eventuelt smak og konsistens med krydder og vann.
- Del farsen i fire store eller åtte mindre porsjoner og form runde burgere. Stek dem i resten av smøret noen minutter på hver side. Skru ned varmen og la dem gjennomsteke på svak varme. Hvis du ønsker at osten skal smelte legger du en skive ost på hver burger mens de stekes ferdig, eventuelt under lokk.
Server burgerne på en skive brød med salat, sprøstekt bacon/skinke, ost og mangosalsa.