Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Et deilig urtesmør gjør kalkunen ekstra saftig og god. Serverer du kalkunen med sesongens asparges, nykål og reddiker får gjestene dine et fargerikt og lett festmåltid.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g -
2 ss romtemperert smør -
1 ss hakket frisk timian -
1 båt hvitløk -
revet skall av
1 stk. sitron -
1 ss sitronsaft -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Tilbehør:
-
1 stk. nykål, sommerkål -
1 bunt frisk grønn asparges -
150 g sukkererter -
10 stk. reddik -
ca.
1,5 l vann til koking -
2 ss smør -
2 stk. finhakket vårløk -
2 ss finhakket frisk gressløk
Slik gjør du
- Bland sammen smør, timian, hvitløk, sitronskall og -saft. Løsne forsiktig mesteparten av skinnet på kalkunfileten og fordel smøret under skinnet. Trekk skinnet godt på plass og krydre med salt og kvernet pepper på begge sider.
- Varm en stekepanne og legg fileten med skinnsiden ned i pannen. Brun den godt på begge sider og legg den over i en ildfast form. Hell over smøret fra pannen og stek fileten i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 °C. La fileten hvile i ca. 10 minutter.
- Skjær kål og reddik i båter, og skrell asparges ved behov. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, ha i smør. Legg i kål, asparges, sukkererter og reddik og kok dem såvidt møre, 2-3 minutter. La grønnsakene renne av seg i et dørslag og anrett dem deretter på et fat. Dryss over finhakket vårløk og gressløk.
- Skjær kalkunfileten i tynne skiver og legg på et fat, gjerne sammen med grønnsakene.
Server gjerne med brunet timiansmør fra stekingen og kokte nypoteter.