Kalkungryte med karri og kokos
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du kalkunrester kan du lage en deilig kalkungryte med asiatiske smaker. Du kan selvsagt også lage gryten fra bunnen med fersk kalkun.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g rester av kalkun , eventuelt 600 g kalkunfilet -
2 ss smør eller olje -
200 g skivet østerssopp -
2 båter finhakket hvitløk -
2 ts paprikapulver -
1 boks kokosmelk (á 400 g) -
2 ts rød curry paste (eller mer) -
4 stk. vårløk -
2 stk. paprika i ulike farger -
0,5 stk. lime -
2 ss hakket frisk koriander -
0,5 ts chiliflakes
Slik gjør du
- Skal du lage gryten med rester av kalkun: Riv sopp i mindre biter. Fres sopp, hvitløk og paprikapulver raskt i litt olje. Tilsett kokosmelk og curry paste, og kok opp. Skjær kalkunrestene i biter og ha dem i gryten.
- Skal du lage gryten med fersk kalkun: Skjær kalkunfilet i biter på ca. 3x3 cm. Varm en gryte med smør og stek kalkunbitene gylne. Riv sopp i biter, og ha dem i gryten. Dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og curry paste. Senk varmen og la det hele småkoke i 8-10 minutter.
- Fortsett slik: Kutt vårløk og paprika i biter. Ha det over i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.
Dryss over frisk koriander og chiliflakes og server med limebåter, jasminris og gjerne nan-brød eller annet godt brød.