Kandisert ingefær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er du glad i ingefær, har du garantert sansen for hjemmelaget kandisert ingefær! Som ekstrabonus får du en deilig ingefærsirup som kan brukes i teen.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon blir ca. 700 g ferdig kandisert ingefær
-
1 kg frisk ingefær -
500 g sukker
Slik gjør du
- Skrell ingefær. Det gjør du enklest ved å brekke den i biter og skrape av skallet med en liten kniv eller skje.
- Skjær ingefæren i 3-5 mm tynne skiver eller strimler og ha dem i en kjele. Hell på vann til det står 2-3 cm over ingefæren og kok opp. Senk varmen litt og kok i 30 minutter.
- Hell ingefær i et dørslag og ta vare på kokevannet. Mål opp kokevannet og tilsett like mye sukker. Ha ingefær tilbake i kjelen og kok opp på nytt. Senk varmen og la ingefæren småkoke i sukkerlaken til den er helt myk og begynner å bli blank og transparent.
- Løft ingefæren over i et dørslag og la den renne godt av seg. Ta vare på laken (bruk den for eksempel i te eller drinker).
- Ha sukker i en vid skål eller langpanne og vend ingefærbitene i sukkeret til de er helt dekket. Legg dem over på et bakepapir og la dem tørke noen timer.
Oppbevar de kandiserte ingefærene i tett pose eller glass.