Kardemommeris med revet lam og egg
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gjør litt ekstra ut av lammerestene og la dem få følge av krydret ris og posjert egg - en uvanlig og spennende smakskombinasjon.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
4 ss nøytral olje -
4 båter hvitløk -
2 stk. grønn chili -
8 stk. hel kardemomme -
2 ts korianderfrø -
2 stk. laurbærblad -
2 ts gurkemeie -
4 dl basmatiris -
8 dl vann -
2 ts salt
Revet lam
-
2 ferdig stekt lammeskank
Posjerte egg
-
4 stk. egg -
1 ts eddik, 7 % -
1 ts salt
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk og skjær chili i tynne ringer.
- Varm olje i en kjele og fres alt på middels varme til det er mykt og begynner å bli gyllent.
- Støt kardemommekapslene i en morter og fjern skallet. Knus frøene grovt sammen med korianderfrø og hell dem over i kjelen sammen med resten av krydderet.
- Skyll risen godt i kaldt vann og ha den i kjelen. Rør godt og fres risen et par minutter. Hell i vann og salt og kok opp. sett på lokk, senk varmen og la risen stå i ca 25 minutter, til risen er ferdig kokt.
- Plukk kjøttet av lammeskankene og riv det fra hverandre i små biter. Varm kjøttet i en stekepanne eller i litt vann.
- Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker.
- Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
- Posjér eggene (dvs la eggene stivne i vannet) i 3-4 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann med en hullsleiv.
- Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.
Fordel ris i dype tallerkener og topp med revet lammekjøtt, posjert egg, mikrospirer eller hakkede urter og litt grønn chili.
Har du ikke lammeskank, kan du godt bruke rester av for eksempel lammestek. Lammeskav eller lammekjøttdeig er også supert å bruke i denne retten.