Karibiskinspirert helstekt kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en Calypsokylling med en så spennende smak at du vil føle for å svinge med hoftene!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
  • 2 dl kaktus/lime juice
  • 6 ss mørk rom
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingen godt utvendig og innvendig med tørkepapir. Bland sammen limejuice, rom, olje, sukker og krydder. Pensle kyllingen med blandingen.
  2. Stek kyllingen ved 180°C i ca. 1 time og 15 minutter, eller til det pipler ut klar kraft. Pensle kyllingen med limeblandingen hvert 10. minutt under stekingen. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.