Karibiskinspirert helstekt kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en Calypsokylling med en så spennende smak at du vil føle for å svinge med hoftene!
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1500 g) -
2 dl kaktus/lime juice -
6 ss mørk rom -
1 ss brunt sukker -
2 ss rapsolje -
0,25 ts kajennepepper -
0,25 ts malt nellik -
0,25 ts malt kanel -
0,5 ts malt ingefær -
0,5 ts pepper -
1 ts salt -
1 ts tørket timian
Slik gjør du
- Tørk kyllingen godt utvendig og innvendig med tørkepapir. Bland sammen limejuice, rom, olje, sukker og krydder. Pensle kyllingen med blandingen.
- Stek kyllingen ved 180°C i ca. 1 time og 15 minutter, eller til det pipler ut klar kraft. Pensle kyllingen med limeblandingen hvert 10. minutt under stekingen. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.