Kebabpizza
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Luftig pizzabunn med saftig, krydret lammekjøtt og toppet med frisk kebabsaus... Vi skjønner godt at kebabpizza er Erling Braut Haalands favoritt! Perfekt å sette på bordet under neste fotballkveld med venner - score!
Ingredienser
4 porsjoner
-
ca.
400 g lammestek , flatbiff av lam eller lammebiff -
0,25 stk. bakepotet , til å lage kebabspyd
Pizzadeig:
-
7 dl hvetemel -
0,5 pk gjær -
3,5 dl vann -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt
Marinade:
-
1 ss spisskummenfrø -
1 ss korianderfrø -
2 ts paprikapulver -
1 ts gurkemeie -
0,5 ts kajennepepper -
0,25 ts malt nellik -
0,5 ts malt allehånde -
0,5 ts malt kanel -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ts malt kardemomme -
1 ts salt -
4 båter hvitløk -
4 ss nøytral olje
Frisk kebabdressing:
-
3 dl gresk yoghurt -
0,5 stk. lime -
2 ss tahini -
3 båter hvitløk -
3 ss frisk dill -
2 ss frisk mynte
Topping:
-
150 g pizzasaus -
300 g revet revet ost -
30 g ruccula
Slik gjør du
Topp pizza med kebabdressing, ruccula og kvernet pepper etter steking. Fulltreffer!