Kinesisk sticky svin

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige biter av sideflesk i en skikkelig klissete, deilig saus med masse smak. Dette er deilig kinesisk kosemat, enten som en selvstendig rett eller som en av flere dim sum-retter. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet sideflesk uten svor
  • 1 l kyllingkraft
  • ca. 30 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. sitrongress
  • 2 ss risvin eller tørr sherry (kan utelates)
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl jasminris

Glaze:

  • ca. 3 ss maisolje
  • ca. 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 1 stk. sitrongress

Til servering:

  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 100 g hodekål
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

Stiky sideflesk kan også godt serveres i steambuns med følge av litt grønnsaker og ekstra glaze. bar