Kinesisk sticky svin
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftige biter av sideflesk i en skikkelig klissete, deilig saus med masse smak. Dette er deilig kinesisk kosemat, enten som en selvstendig rett eller som en av flere dim sum-retter.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g lettsaltet sideflesk uten svor -
1 l kyllingkraft -
ca.
30 g frisk ingefær -
3 båter hvitløk -
2 stk. sitrongress -
2 ss risvin eller tørr sherry (kan utelates) -
1 ss brunt sukker -
3 dl jasminris
Glaze:
-
ca.
3 ss maisolje -
ca.
20 g frisk ingefær -
1 stk. rød chili -
1 ss honning -
2 ss brunt sukker -
4 ss soyasaus -
1 stk. sitrongress
Til servering:
-
2 stk. vårløk -
1 stk. rød chili -
2 ss ristede sesamfrø -
100 g hodekål -
0,5 potte frisk koriander -
1 stk. lime
Slik gjør du
Stiky sideflesk kan også godt serveres i steambuns med følge av litt grønnsaker og ekstra glaze.