Kirsebærclafoutis

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Clafoutis er en type ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær som her, og toppet med et fint dryss melis. Server den lun med selskap av lettvispet krem.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne kirsebær

Røre:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 ss siktet hvetemel
  • 50 g malte mandler
  • 1 ss smør til formen
  • 0,5 ss melis til pynt

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.

2. Del kirsebær i to og fjern steinene.

3. Visp sammen alle ingrediensene til en glatt og klumpfri røre. Fordel kirsebærene i formen og hell røren forsiktig over. Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt gyllen på overflaten.

Dryss over melis og server med lettvispet krem.

Tips: bytt gjerne ut kirsebærene med modne plommer eller norske moreller.