Kirsebærclafoutis
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Clafoutis er en type ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær som her, og toppet med et fint dryss melis. Server den lun med selskap av lettvispet krem.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g modne kirsebær
Røre:
-
4 stk. egg -
3 dl kremfløte -
100 g sukker -
2,5 ss siktet hvetemel -
50 g malte mandler -
1 ss smør til formen
-
0,5 ss melis til pynt
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.
2. Del kirsebær i to og fjern steinene.
3. Visp sammen alle ingrediensene til en glatt og klumpfri røre. Fordel kirsebærene i formen og hell røren forsiktig over. Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt gyllen på overflaten.
Dryss over melis og server med lettvispet krem.
Tips: bytt gjerne ut kirsebærene med modne plommer eller norske moreller.