Kje med grillet paprikasalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kje og geit er det mest spiste kjøttslaget i hele verden, og også her hos oss er det på tide å omfavne dette deilige, milde kjøttet. Her er det saftige biter av langtidsbakt kjelår servert med en enkel, men smakfull paprikasalat.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 dl hvitvin

Paprikasalat:

  • 1 boks hermetisk grillet paprika
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1.  Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper, og legg det i en form.
  2. Hakk hvitløk og dryss over kjøttet sammen med tørkede urter. Hell i hvitvin.
  3. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 15 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 90 °C og stek videre i 3 ½-4 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen.
  4. Hell grillet paprika i et dørslag, og skjær dem deretter i ½ cm brede strimler. Ha dem i en skål.
  5. Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
  6. Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  7. Ta ut kjøttet fra ovnen og legg det over på en skjærefjøl. Skjær kjøttet i rause biter og serverer med paprikasalat.