Kje med grillet paprikasalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kje og geit er det mest spiste kjøttslaget i hele verden, og også her hos oss er det på tide å omfavne dette deilige, milde kjøttet. Her er det saftige biter av langtidsbakt kjelår servert med en enkel, men smakfull paprikasalat.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg kjelår eller kjebog -
0,5 dl olivenolje -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 stk. hvitløk -
1 ss tørket oregano -
2 dl hvitvin
Paprikasalat:
-
1 boks hermetisk grillet paprika -
3 stk. vårløk -
2 båter hakket hvitløk -
1 dl hakket frisk kruspersille -
0,5 stk. sitron -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper, og legg det i en form.
- Hakk hvitløk og dryss over kjøttet sammen med tørkede urter. Hell i hvitvin.
- Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 15 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 90 °C og stek videre i 3 ½-4 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen.
- Hell grillet paprika i et dørslag, og skjær dem deretter i ½ cm brede strimler. Ha dem i en skål.
- Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
- Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
- Ta ut kjøttet fra ovnen og legg det over på en skjærefjøl. Skjær kjøttet i rause biter og serverer med paprikasalat.