Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kjekjøtt er mildt og delikat i smaken, og blir aller best når det blir tilberedt på lav temperatur over lang tid. Beregn 2-2 ½ time på tilberedningen og la den deilige duften av urter, hvitløk og sitron spre seg i huset.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. lår av kje ( ca 2,5-3 kg) -
2 ts salt -
0,5 dl olivenolje -
0,5 potte frisk rosmarin -
saft og skall av
1 stk. sitron -
6 båter hvitløk -
1 ts pepper -
250 g sjalottløk -
250 g kalamataoliven -
2 ss hakkede friske urter
Slik gjør du
- Gni kjøttet inn med salt og legg det på kjøkkenbenken til temperering mens du forbereder resten.
- Bruk skarp kniv eller morter og finhakk eller knus rosmarin, sitronskall, hvitløk og pepper. Bland med halvparten av olivenoljen.
- Hell oljeblandingen over kjøttet og gni den godt inn. La kjelåret ligge på kjøkkenbenken i 1 time og trekke smak.
- Forvarm stekeovnen til 125 °C. Legg kjelåret i en ildfast form eller langpanne. Del sitronen i fire og legg båtene rundt kjelåret sammen med sjalottløk. Drypp over litt olivenolje.
- Sett formen midt i ovnen og la kjøttet steke i 2-2 ½ time, eller til kjøttet slipper beinet. Legg oliven i formen de siste 5-6 minuttene.
- Klem saften av de stekte sitronene over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og server det med løk og oliven.
Grønn salat, små poteter eller couscous smaker godt til.