Kjøttsaus Pizzaiola
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pizzaiola er italiensk kjøttrett med røtter i Napoli som fritt oversatt betyr "kjøtt på pizzavis", storfekjøtt som får koke lenge i en god tomatsaus.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
4 ss nøytral olje -
1 stk. finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
2 ss tomatpuré -
0,5 ts pepper -
1 ts salt -
1 ss frisk basilikum -
ca.
1 dl vann
Slik gjør du
- Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
- Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
Server kjøttsausen med pasta og revet parmesan, eventuelt annen ost.
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.