Knuste poteter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Knuste og sprø poteter med urtesmør er perfekt tilbehør til grillmaten, eller alene som en digg snacks. Potetene blir crunchy på utsiden og får en myk og god kjerne. Juster mengde chilipaste etter hvor spicy du liker det.
Ingredienser
porsjoner
-
12 stk. mellomstore potet (eller rester av kokt potet) -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
50 g revet parmesan -
2 ss hakket bladpersille
Urtesmør:
-
150 g romtemperert smør -
skall fra
0,5 stk. sitron -
0,5 pk hakket bladpersille -
2 ts chilipaste (sambal oelek) -
3 stk. båter hvitløk
Slik gjør du
Bruk gjerne rester av kokte poteter.
Server knuste poteter som en egen rett med dip, eller som tilbehør til grillmaten.