Konfektkuler
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag deilige konfekter av myke kakerester.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladekake) -
1,5 dl melis -
2 ss bringebærsyltetøy -
2 ss kakaopulver -
1 ts vaniljesukker -
1 ts romessens eller litt ekte rom
-
100 g kokesjokolade -
1 pose sjokoladestrøssel , evt. kokosmasse
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Trill massen til passe store kuler.
- Brekk kokesjokoladen i biter og smelt den i vannbad (en liten kjele står i en større kjele med kokende varmt vann). Rør sammen sjokoladen når den har blitt myk.
- Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull dem i strøssel eller kokos.
Oppbevar i tett boks eller fryses.