Koreansk Bbq

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koreanerne elsker Bulgogi! Her har vi brukt en bulgogi-marinade på grillspyd med ytrefilet av storfe. Grill spydene på direkte varme og server dem med kimchi, ris og masse deilig grønt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 1 stk. finhakket rød chili (kan sløyfes)

Kokt ris:

  • 4 dl sushi- eller jasminris
  • 8 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts riseddik

Til servering:

  • 0,5 stk. hodekål
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. lime
  • 4 ts sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander
  • ca. 400 g kimchi

Slik gjør du

  1. Skjær entrecôte i ca. 1 cm tynne skiver, og ha dem i en bolle.
  2. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær, og ha det i bollen med kjøttet.
  3. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
  4. Lag syltet rødløk. Rens rødløk og skjær den i tynne båter. Ha vann, riseddik og sukker i en liten kjele. Kok opp til sukkeret har løst seg opp. Ha i løken og kok et par minutter, trekk kjelen av platen. Avkjøl. Vil du ha løken litt hottere kan du også tilsette litt finhakket chili. 
  5. Kok ris etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bland inn riseddik når risen er kokt.
  6. Finsnitt kål. Bruk gjerne en mandolin eller en grønnsakskreller for å få tynne fine stimler. Legg strimlene i isvann slik at de blir ekstra sprø til serveringen. 
  7. Finsnitt vårløk og skjær lime i båter. 
  8. Tre kjøttet på spyd. Bruker du trespyd bør disse bløtlegges i minst 30 minutter før bruk. 
  9. Grill spydene 1-2 minutter på hver side på direkte varme.

Server straks med kokt ris, kimchi, syltet rødløk, finsnittet vårløk, lime og frisk koriander. Dryss gjerne på litt sesamfrø.