Koreansk Beef Bulgogi
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Koreanerne elsker sin Beef Bulgogi, og det kommer du også til å gjøre! Marinert entrecôte, ris og spicy chilisaus servert i sprø og deilig salat – en slags koreansk taco.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet -
1 ts revet frisk ingefær -
3 båter hvitløk -
1 stk. rødløk -
1,5 dl sesamolje -
1 dl soyasaus -
4 ss sesamfrø -
0,5 potte frisk koriander
Tilbehør:
-
2 stk. hjertesalat -
2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste -
0,5 potte frisk koriander
Ris:
-
6 dl sushiris eller jasminris -
2 ts riseddik -
2 ss sesamfrø
Slik gjør du
- Skjær entrecôte i tynne strimler, og ha dem i en bolle. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær og ha det i bollen med kjøttet. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, dryss over sesamfrø og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
- Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Avkjøl risen noe, bland inn riseddik og sesamfrø.
- Plukk hjertesalatbladene fra hverandre, og skyll dem godt. Tørk dem lett med litt kjøkkenpapir.
- Fres det marinerte kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 1-2 minutter. Du kan eventuelt bruke en grillpanne til å grille kjøttstrimlene.
Server hjertesalatblad toppet med kokt ris og det stekte kjøttet. Ha litt shriracha over og pynt med litt frisk koriander. Server gjerne en god kimchi ved siden av.