Korianderolje

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og fargerik olje! Korianderolje passer ypperlig til grillet kjøtt, som dressing til en deilig salat, eller bare til å dyppe ferskt brød i når man har lyst på litt kosemat. 

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2,5 dl

  • 2 båter hvitløk
  • 0,25 stk. grovhakket løk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 6 stilker bladpersille
  • 1,5 dl olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kjør hvitløk og løk i en blender eller foodprosessor til det er grovhakket.
  2. Ha i koriander og persille, kjør det raskt sammen og tilsett olje, limesaft, spisskummen, malt koriander og salt. Kjør til alt er godt blandet.

Oljen er holdbar i 2-3 dager.