Korianderolje
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En frisk og fargerik olje! Korianderolje passer ypperlig til grillet kjøtt, som dressing til en deilig salat, eller bare til å dyppe ferskt brød i når man har lyst på litt kosemat.
Ingredienser
1 porsjoner
Gir ca. 2,5 dl
-
2 båter hvitløk -
0,25 stk. grovhakket løk -
0,5 potte frisk koriander -
6 stilker bladpersille -
1,5 dl olivenolje -
saft av
0,5 stk. lime -
2 ts malt spisskummen -
2 ts malt koriander -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Kjør hvitløk og løk i en blender eller foodprosessor til det er grovhakket.
- Ha i koriander og persille, kjør det raskt sammen og tilsett olje, limesaft, spisskummen, malt koriander og salt. Kjør til alt er godt blandet.
Oljen er holdbar i 2-3 dager.