Kremede blåskjell
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Blåskjell er som all annen sjømat aller best på smak og konsistens i den kalde årstiden. Denne blåskjellvarianten smaker godt hele året og når blåskjellene er spist opp og livet er herlig å leve, tar du opp en skje og spiser resten som en suppe. Enkel mat med mye smak.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg friske blåskjell -
3 båter finhakket hvitløk -
2 stk. finhakket sjalottløk -
1 stk. gulrot i strimler -
0,5 stk. rød chili , finhakket -
4 ss olivenolje -
1 dl hvitvin -
2 dl kremfløte -
3 ss crème fraîche orginal, 35 % -
2 ss frisk kruspersille
Slik gjør du
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Fres hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
- Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
- Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen.
Pynt med kruspersille og server med godt brød.