Krydra bondepiker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig, enkel og tradisjonsrik dessert med eple, krem og brødrasp.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. eple eventuelt 1,5 dl eplemos
  • 6 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss brødrasp
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt epler i terninger, ta bort kjernehuset.
  2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
  3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
  4. Pisk fløten luftig.
  5. Anrett eple, krem og brødrasp lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget brødrasp!