Krydra bondepiker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En deilig, enkel og tradisjonsrik dessert med eple, krem og brødrasp.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. eple eventuelt 1,5 dl eplemos -
6 ss sukker -
0,5 dl vann -
2 ss smør -
6 ss brødrasp -
1 ts malt kanel -
3 dl kremfløte
Slik gjør du
- Skrell og kutt epler i terninger, ta bort kjernehuset.
- Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
- Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
- Pisk fløten luftig.
- Anrett eple, krem og brødrasp lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.
Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget brødrasp!