Kylling med karamellisert appelsin
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du noen gang tenkt på sukker som krydder? I denne kyllingretten er sukkeret karamellisert, og er med på å krydre kyllinglårene sammen med frisk appelsinsaft, hvitløk og urter. Resultatet er fantastisk smakfullt og mørt kjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllinglår naturell -
5 ss sukker -
2 ss nøytral olje -
1 stk. løk -
4 stk. appelsin -
2 kvister frisk rosmarin -
12 båter hvitløk -
2 ss balsamicoeddik -
1 stk. hønsebuljongterning -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Del kyllinglårene i to ved leddet. Tørk dem godt med litt kjøkkenpapir.
- Hell sukker og olje i en sauteringspanne eller dyp stekepanne og la det karamellisere på middels varme uten å røre i det. Pass på at det ikke blir brent.
- Finhakk løk. Ha løken i karamellen i 30 sekunder, og legg deretter i kyllingbitene. Vend på bitene, så de får farge på alle sider.
- Riv skallet fint av halvparten av appelsinene og press juicen av alle. Ha appelsinjuice, og -skall, rosmarin, hvitløk, balsamico og buljong i pannen. Krydre med salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La kyllingen trekke på lav varme i 20-30 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Server kyllinglårene med godt brød eller salat og ris.
4 appelsiner tilsvarer ca. 2 ½ dl appelsinjuice. Om du ikke har tid til å presse saft av appelsiner, kan du godt bruke ferdig appelsinjuice og kutte ut revet skall.