Kylling med sitron og oliven
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Det møre og saftige kyllinglåret tåler tøff varmebehandling uten å bli tørt, og egner seg godt til denne enkle italienskinspirerte sitronkyllingen.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kylling overlår -
1 stk. sitron -
4 ss olivenolje -
8 båter hvitløk -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss frisk kruspersille -
4 ss kapers -
2 dl oliven , gjerne ulike farger
Slik gjør du
- Legg kyllingstykkene i en ildfast form eller panne.
- Del sitron i biter og legg dem rundt kyllingstykkene. Grovhakk hvitløk og dryss rundt. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Ta formen ut og fordel oliven og kapers rundt. Sett formen tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter.
Server med godt, ferskt brød til å dyppe i den deilige kraften.
Denne retten kan fint lages med hele kyllinglår som deles i leddet også. Salat, små poteter eller pasta er også godt tilbehør.