Kyllingfilet med eple og bacon
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kyllingfilet er en middagsfavoritt for mange. Her har vi gitt den selskap av syrlig eple, sennep og bacon, en artig vri med spennende smak.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet -
1 ss nøytral olje -
2 båter hakket hvitløk -
2 ss sennep -
1 stk. eple -
1 stk. løk -
1 ss brunt sukker -
4 skiver bacon -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Bland olje, hvitløk, sennep og pepper til en marinade. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. La det stå et par timer.
- Del eple og løk i tynne båter. Fordel dem i bunnen av en ildfast form og drypp over litt olivenolje.
- Pakk hver kyllingfilet i bacon og fest med en tannpirker. Legg filetene i formen. Pensle med resten av marinaden. Dryss over brunt sukker og krydre med salt og pepper.
- Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 30 minutter til kyllingfiletene er gjennomstekt, baconet er gyllent og sprøtt og eple og løk har fått fin farge.
Server med en grønn salat og ris.