Kyllingfilet med lun helkornsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Vil du ha en variasjon til poteter og ris bør du prøve denne lune helkornsalaten av spelt som vi serverer ved siden av kyllingfilet.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet -
2 ss margarin til steking
Lun helkornsalat:
-
150 g hel spelt -
1 stk. kyllingbuljongterning -
1 stk. radicchio rosso -
1 stk. vårløk -
1 ss sitronsaft -
2 ss olivenolje -
2 ss revet parmesan
Slik gjør du
- Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 30 minutter eller til den er mør.
- Imens spelten koker kan du steke kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ha på salt og pepper og la fileten hvile til salaten er ferdig.
- Sil fra kokevannet på spelten og hell de kokte kornene tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje. Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.
For å korte ned koketiden på spelten er det en fordel å bløtlegge kornene på forhånd.