Kyllingfilet med snøfrisk og bacon
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet -
125 g snøfrisk naturell -
revet skall av
0,5 stk. sitron -
0,5 stk. rød chili -
1 ss frisk estragon -
0,5 ts salt -
8 skiver bacon eller prosciutto -
0,25 ts kvernet pepper -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Rør sammen snøfrisk, revet sitronskall, hakket chili, estragon og pepper.
- Skjær en lomme i hvert kyllingbryst med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom. Bruk en liten skje eller fingrene til å fylle lommen med osteblandingen.
- Dryss på litt pepper, eventuelt også litt salt, og pakk hver kyllingfilet inn i 2 skiver bacon/prosciutto, slik at lommen forsegles godt. Fest med tannpirkere.
- Legg bakepapir i en ildfast form og legg i kyllingfiletene. Drypp over olivenolje og plasser formen midt i ovnen på 200 °C i 18-20 minutter, eller til filetene har kjernetemperatur på 68 °C og er pent gylne.
Server gjerne med couscous eller ris, og en god salat
Om kyllingfiletene er veldig store, kan det være lurt å dele dem i to på langs før du lager en lomme til osten.