Kyllinggryte med kokosmelk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel, rask og velsmakende rett med strimlet kyllingkjøtt, som du har på bordet i løpet av en liten halvtime. Vi har brukt vanlig karripulver, men du kan godt spice den opp med currypaste om du liker det litt hot.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g jasminris -
1 stk. finhakket løk -
1 båt hvitløk -
0,5 ts gurkemeie -
ca.
1,5 ts karri , gjerne thai-karri (sterkere) -
2 ss nøytral olje til steking -
400 g strimlet kyllingkjøtt -
ca.
0,5 l hønsebuljong (utblandet) -
1 boks kokosmelk (4 dl) -
2 stk. gulrot -
1 pk sukkererter evt. aspargesbønner -
1 boks hermetiske vannkastanjer -
2 ss hakket frisk koriander (kan sløyfes)
Slik gjør du
Bytt ut vanlig kokosmelk med lettversjonen om du vil ha en lettere gryte.
Om du skal lage en større porsjon, vær oppmerksom på at det ikke er nødvendig med all væsken. Tilsett litt og litt til du har ønsket mengde og konsistens.
Bytt ut gjerne ut grønnsakene med dine favorittgrønnsaker. Aspargesbønner, squash, vårløk og stilkselleri passer også godt i denne retten! Du kan også bruke kyllingfilet eller rester av stekt kylling i retten.
Vil du ha flere forslag til kylliggryter med spennende smaker? Vi har noen digge oppskrifter vi tror du liker!