Kyllingklubber

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skikkelig snaddermat! Kyllingklubber med en deilig, hot grillsaus - digg som appetittvekker på grillfesten eller som en del av et tapas- eller koldtbord. Og, du - husk servietter!

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk. kyllingklubbe (nederste delen av kyllinglåret)

Grillsaus:

  • 4 ss frisk koriander
  • 8 ss søt chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss harissa
  • saften av 2 stk. lime

Slik gjør du

  1. Grovhakk koriander. Bland hakket koriander sammen med søt chilisaus, soyasaus, harissa og limesaft.
  2. Lag noen små snitt med en spiss, liten kniv i kyllingklubbene, og pensle dem med grillsausen.  
Du kan også bruke kyllingvinger.
  1. Stek klubbene i en ildfast form i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter. Kyllingklubbene kan også grilles. Pensle med grillsausen underveis. Da blir skinnet sprøtt og godt.

Nyt kyllingklubbene som de er eller server dem sammen med en frisk og god salat.

Lag gjerne harissa til grillsausen fra bunnen av selv.