Kyllingsatay med peanøttdipp
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Satay er kjent i hele Asia, og er krydret kjøtt på små spyd, servert med smakfull saus. Det saftige kyllingkjøttet er marinert i kokosmelk, curry og lime.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g kylling lårfilet -
6 dl kokosmelk -
saften av
2 stk. lime -
6 ss thai red currysaus -
3 båter revet hvitløk -
3 ss maisolje -
3 dl peanøttsmør -
2 ts sukker -
3 ss fiskesaus (asiatisk)
Slik gjør du
- Skjær kyllingefiletene i mindre biter.
- Rør sammen 2/3 av kokosmelk, halvparten av limesaft, halvparten av currysausen og all hvitløken i en bolle, og lad kyllingen trekke i marinaden i 25-30 minutter i romtemperatur.
- I mellomtiden bland sammen peanøttsmør, resten av kokosmelk, karry, sukker og limesaft i en annen bolle. Smak til med fiskesauce.
- Sett kyllingen på spyd, og stek dem i olje i en stor, varm stekepanne. Server med peanøttsaus.