Lam flatbiff med stekt hjertesalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Norsk lam er en av verdens beste råvarer. Lam flatbiff servert med frisk dressing og stekt hjertesalat med chili og hvitløk, det er skikkelig kosemat på høyt nivå.
Ingredienser
-
400 g flatbiff av lam -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør til steking
Rømmedressing:
-
4 ss lettrømme -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ts tørket dill
-
1 stk. hjertesalat delt i to på langs -
2 ss nøytral olje til steking -
1 stk. finhakket rød chili -
2 båter finhakket hvitløk -
0,25 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
2. Bland ingrediensene til dressingen. La gjerne stå i kjøleskap for å trekke smak en stund før servering.
3. Varm opp en panne til høy varme. Ha i olje og stek hjertesalat kjapt på hver side. Trekk panna til side og ha i finhakket chili og hvitløk. Krydre med salt og pepper og sett på lokk frem til servering.
4. Skjær kjøttet i skiver og server med stekt hjertesalat og rømmesaus.