Lam med kokos
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammegryte med kokosmelk, karri og chili er en enkel og super koserett. I stedet for benfritt grytekjøtt kan du gjerne bruke rester av lammestek.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfritt grytekjøtt av lam eller rester av lammestek -
2 ss rapsolje til steking -
1 stk. hakket løk -
2 båter hakket hvitløk -
1 ts karri -
1 dl vann -
4 stk. tomat i båter -
1 stk. grønn paprika i biter -
2 stk. gulrot i biter -
1 stk. finhakket rød chili -
1,5 dl kokosmelk
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i passe store biter. Brun kjøttet i en gryte med olje sammen med løk og hvitløk. Dryss over karri rett før resten av ingrediensene tilsettes og vend det inn kjøttet og løken.
- Ha resten av ingrediensene unntatt kokosmelk i gryta, og la det trekke under lokk i 40-45 minutter, til kjøttet er mørt. Tilsett kokosmelk og la det trekke videre uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gryta med brød eller kokt ris.
I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.