Lam mørbrad med linseragu
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lam mørbrad er supermørt kjøtt som trenger kort tilberedningstid. Servert med linseragu vil du få en smaksopplevelse av norsk lam, som garantert frister til gjentakelse.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g mørbrad av lam -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin til steking
Linseragu:
-
2 ss olivenolje -
2 stk. finhakket gulrot -
2 stk. finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
2,5 dl puylinser eller andre grønne linser -
1,5 dl hvitvin eller eplejuice -
0,5 l kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong -
1 boks hermetiske tomater -
1 stk. laurbærblad -
1 kvist frisk timian -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss frisk basilikum
Slik gjør du
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
- Varm olivenolje i en kjele og fres gulrot, løk og hvitløk i 2-3 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett linsene. Rør om og tilsett vin, buljong, tomater, laurbærblad og timian. Bland alt godt, kok opp og senk varmen.
- Sett på lokk og la linsene koke til de er møre, ca. 40-50 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig. Raguen skal ha konsistens som en litt flytende grøt, og linsene skal være myke.
- Smak til med salt og pepper. Dryss basilikum raguen rett før servering.