Lammebog med safran, sitron og tomater

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det gode, milde lammekjøttet passer godt sammen med de aller fleste smaker, og når kjøtt og krydder får kose seg sammen i en gryte blir resultatet uimotståelig!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammebog eller grytekjøtt
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • skallet av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk i båter
  • 2,5 ss malt kanel
  • 0,25 ts safran
  • 1 ss kokende vann til bløtlegging av safran
  • 0,5 l kjøttbuljong (utblandet)
  • evt. 1 kg potet

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

1. Del lammebog i grove stykker. Varm halvparten av oljen i en dyp gryte og brun kjøttstykkene slik at de får farge på alle sider. Legg dem i en ildfast form etter hvert som de blir ferdige. Bløtelegg safrantråder noen minutter i kokende vann.

2. Varm resten av oljen og surr løken til den er myk og blank. Hell over tomater og tilsett sitronskall i store biter, hakket ingefær, hvitløkbåter, kanel, safran og buljong. Kok opp hell sausen over kjøttstykkene.

3. Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen midt i ovnen ved 125 ºC i ca. 2 timer. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft. 

Server med kokt ris, couscous, poteter eller godt brød.