Lammebog med safran, sitron og tomater
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det gode, milde lammekjøttet passer godt sammen med de aller fleste smaker, og når kjøtt og krydder får kose seg sammen i en gryte blir resultatet uimotståelig!
Ingredienser
-
1,5 kg lammebog eller grytekjøtt -
4 ss nøytral olje -
2 stk. finhakket løk -
2 bokser hermetiske tomater -
skallet av
1 stk. sitron -
2 ss hakket frisk ingefær -
1 stk. hvitløk i båter -
2,5 ss malt kanel -
0,25 ts safran -
1 ss kokende vann til bløtlegging av safran -
0,5 l kjøttbuljong (utblandet) -
evt.
1 kg potet
salt og kvernet pepper
Slik gjør du
1. Del lammebog i grove stykker. Varm halvparten av oljen i en dyp gryte og brun kjøttstykkene slik at de får farge på alle sider. Legg dem i en ildfast form etter hvert som de blir ferdige. Bløtelegg safrantråder noen minutter i kokende vann.
2. Varm resten av oljen og surr løken til den er myk og blank. Hell over tomater og tilsett sitronskall i store biter, hakket ingefær, hvitløkbåter, kanel, safran og buljong. Kok opp hell sausen over kjøttstykkene.
3. Sett på lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen midt i ovnen ved 125 ºC i ca. 2 timer. Smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
Server med kokt ris, couscous, poteter eller godt brød.