Lammeboller med byggrissalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftige lammeboller, byggrissalat med masse spennende smak og mynteyoghurt - lukk øynene et øyeblikk og drøm deg til Midtøsten.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig av lam -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,5 ts malt koriander -
2 båter hvitløk -
1 stk. rød chili -
2 ts tørket oregano -
2 ss potetmel -
1,5 dl melk eller kaldt vann -
4 ss nøytral olje til steking
Mynteyoghurt
-
4 ss gresk yoghurt -
2 ss hakket frisk mynte
Byggrissalat
-
4 dl byggris -
1 stk. rødløk -
4 stilker frisk mynte -
1 stk. sitron -
1 ts gurkemeie -
1 båt hvitløk -
0,5 ss sukker -
4 ss olivenolje
Slik gjør du
- Ha lammejøttdeig i en bolle og tilsett salt. Kna kjøttdeigen med salt til den kjennes litt klebrig på fingrene.
- Finhakk hvitløk og chili og bland det inn i kjøttdeigen sammen med krydder og potetmel. Spe med kald melk eller vann i flere omganger litt etter litt til farsen er myk, men fortsatt holder fasongen når du former den til boller. Ikke jobb for lenge med farsen, da kan den sprekke.
- Form små boller ved hjelp av hånden og en skje. Dypp skjeen i kaldt vann innimellom. Legg bollene på litt bakepapir etter hvert som du har formet dem.
- Varm en stekepanne med olje. Stek bollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen og etterstek dem i 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
- Rør sammen yoghurt og mynte og smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt til servering.
- Kok byggris etter anvisning på pakken. Skjær rødløk i tynne båter og grovhakk mynte. Ta vare på noen blader til pynt.
- Rør sammen sitronsaft, gurkemeie, hvitløk og sukker og spe med olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.