Lammeburger med syltet rødløk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En burger med syltet rødløk er alltid godt! Men har du noen ganger prøvd å bytte ut den vanlige hamburgeren med en lammeburger? Med lammedeig, chili og hvitløk får du raskt en deilig hamburger med masse smak!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig av lam -
1 stk. grønn chili -
1 båt hvitløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Syltet rødløk:
-
1 stk. rødløk -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik
Tilbehør:
-
8 skiver agurk -
2 stk. brioche hamburgerbrød -
4 blader hjertesalat
Hvitløksdressing:
-
1 dl lettrømme -
0,5 båt revet hvitløk
Slik gjør du
- Lag syltet rødløk først. Skrell rødløk, del den i to og skjær i tynne skiver. Lag en 3-2-1 lake: Kok opp vann, sukker, eddik i en kasserolle. Legg i rødløk når sukkeret har løst seg opp. La det småkoke i 5 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.
- Ha lammedeig i en bolle. Rens chili for frø, finhakk chilien og ha den i bollen.
- Riv hvitløk og ha den i bollen, krydre med salt og pepper. Rør deigen raskt sammen.Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
- Ha litt vann på hendene og form deigen til runde kaker (á ca. 200 g) som klemmes ut til store flate burgere. Ekstra tips! Trykk litt ned på midten av hamburgeren så får du enklere en jevnere steking.
- Vask salat og kutt agurk i skiver.
- Lag hvitløksdressing: Bland sammen rømme og revet hvitløk, smak til med salt og pepper.
- Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgeren er gjennomstekt.
- Varm burgerbrødene etter anvisning på pakken.
- Ha dressing på hamburgerbrødet, legg på salatblader, agurkskiver og burgeren. Topp med syltet rødløk før du legger på toppen av brødet.
Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.