Lammeburger
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lyst på noe litt søtt, litt salt, crunchy og samtidig friskt? Lag lammeburger med rødkål og spinat – toppet med en deilig blanding av feta, pistasjnøtter og mynte. Kanskje blir dette din nye favoritt!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g kjøttdeig av lam -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 dl vann -
2 ss margarin eller olje til steking
Fetaostcrumble:
-
200 g fetaost -
60 g grovhakkede pistasjnøtter -
2 ss finhakket frisk mynte -
skall av
0,5 stk. sitron
Tilbehør:
-
1 stk. rødkål ( ca. 400 g ) -
saft av
0,25 stk. sitron -
4 stk. hamburgerbrød -
1 pk babyspinat ( 65g) -
2 ss honning , flytende type
Slik gjør du
- Ha lammekjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
- Del deigen i burgere à 150 g. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
- Smuldre fetaost i en lien bolle og bland det sammen med grovhakkede pistasjnøtter, mynte og finrevet sitronskall.
- Snitt rødkål fint, en ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere.
- Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
- Varm burgerbrød og klem litt sitronsaft over rødkålen rett før servering.
- Fyll hamburgerbrødene med crispy rødkål, stekte lammeburgere, frisk spinat og topp med fetaostblandingen. Ringle over litt honning tilslutt.
Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.