Lammecarré med karamellisert løk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Løken bruker lang tid for å bli søt og karamellisert. Den ligger der i pannen på lav varme og godgjør seg selv. Når løken begynner å bli ferdig freser du opp noen racks av lammecarré, vipps så har du en skikkelig snack av en smårett du kan servere sammen med andre retter. 

Ingredienser

porsjoner

Lammecarré:

  • ca. 500 g lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 4 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille

Slik gjør du

  1. Del lammecarreen til carrékoteletter eller "racks" ved å skjære mellom ribbena med en skarp kniv. La kjøttet bli temperert.
  2. Skrell løken og skjær ut 1 cm tykke ringer fra den tykkeste delen på løken.
  3. Sett en stekepanne på middels varme. Ha i smør. Når smøret har sluttet å bruse legger du i løkringene. Skru ned varmen og stek løkringene i ca. 30 minutter på svak varme. Snu forsiktig, slik at de ikke detter i fra hverandre.
  4. Rens hvitløksbåter og riv dem på et rivjern. Vask sitronen og riv skallet. Finhakk persille og bland sammen alle ingrediensene til gremolataen.
  5. Gni inn kjøttet med salt og pepper, og stek det i en stekepanne  med smør i ca. 2 minutter på hver side. La kjøttet hvile i minst 10 minutter.

Server lammecarré med en ring av karamellisert løk og gremolata.