Lammecarré med karamellisert løk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Løken bruker lang tid for å bli søt og karamellisert. Den ligger der i pannen på lav varme og godgjør seg selv. Når løken begynner å bli ferdig freser du opp noen racks av lammecarré, vipps så har du en skikkelig snack av en smårett du kan servere sammen med andre retter.
Ingredienser
porsjoner
Lammecarré:
-
ca.
500 g lammecarré -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ss smør
Karamellisert løk:
-
2 stk. løk -
4 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Gremolata:
-
3 båter hvitløk -
revet skall av
1 stk. sitron -
1 bunt bladpersille
Slik gjør du
- Del lammecarreen til carrékoteletter eller "racks" ved å skjære mellom ribbena med en skarp kniv. La kjøttet bli temperert.
- Skrell løken og skjær ut 1 cm tykke ringer fra den tykkeste delen på løken.
- Sett en stekepanne på middels varme. Ha i smør. Når smøret har sluttet å bruse legger du i løkringene. Skru ned varmen og stek løkringene i ca. 30 minutter på svak varme. Snu forsiktig, slik at de ikke detter i fra hverandre.
- Rens hvitløksbåter og riv dem på et rivjern. Vask sitronen og riv skallet. Finhakk persille og bland sammen alle ingrediensene til gremolataen.
- Gni inn kjøttet med salt og pepper, og stek det i en stekepanne med smør i ca. 2 minutter på hver side. La kjøttet hvile i minst 10 minutter.
Server lammecarré med en ring av karamellisert løk og gremolata.