Lammecarré med persimonchutney
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Norsk lammecarré er et utrolig mørt og smakfullt kjøttstykke. Helstek carréen, skjær den i skiver og server en deilig persimonchutney til - da har du en knallgod julesnacksrett å kose deg med, eller en smårett til tapasbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. lammecarré (á 350 g) -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 båter hvitløk -
2 ss smør eller margarin til steking
Persimonchutney:
-
3 dl eplecidereddik -
2 dl eplejuice -
1 dl brunt sukker -
1 stk. løk -
2 dl sultanrosiner -
saft og skall av
1 stk. sitron -
skall og saft av
1 stk. appelsin -
1 ss revet frisk ingefær -
1 stk. hel kanel -
1 ts hel nellik -
50 g tørkede tranebær -
5 stk. persimon
Slik gjør du
- Lag chutney først. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens.
- Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl.
For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
- Forvarm stekeovnen til 125 °C. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarreen. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Ha hvitløksbåter i pannen mot slutten av bruningen.
- Legg kjøttet og hvitløken over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. Hvil kjøttet i 5-10 minutter før du skjærer i det.
- Skjær kjøttet mellom bena og server "lammeklubbene" med persimonchutney og eventuelt friske spirer eller annet grønt.