Lammecarré med persimonchutney

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammecarré er et utrolig mørt og smakfullt kjøttstykke. Helstek carréen, skjær den i skiver og server en deilig persimonchutney til - da har du en knallgod julesnacksrett å kose deg med, eller en smårett til tapasbordet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Persimonchutney:

  • 3 dl eplecidereddik
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stk. løk
  • 2 dl sultanrosiner
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel nellik
  • 50 g tørkede tranebær
  • 5 stk. persimon

Slik gjør du

  1. Lag chutney først. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens. 
  2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl. 
For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarreen. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Ha hvitløksbåter i pannen mot slutten av bruningen.
  3. Legg kjøttet og hvitløken over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. Hvil kjøttet i 5-10 minutter før du skjærer i det. 
  4. Skjær kjøttet mellom bena og server "lammeklubbene" med persimonchutney og eventuelt friske spirer eller annet grønt.