Lammegryte med couscous
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammegryte med couscous har hentet inspirasjon fra det nordafrikanske kjøkken. I denne gryten er det brukt strimlet lammekjøtt, og couscousen har fått ett innslag av cashewnøtter og rosiner.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g lammekjøtt i strimler -
2 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts malt kanel -
1 ts karri -
2 ss nøytral olje -
2 dl røde linser (tørre) -
4 dl vann -
1 boks hele hermetiske tomater -
1 ts salt
-
4 dl couscous -
50 g cashewnøtter -
50 g rosiner
Slik gjør du
- Stek hvitløk, kanel og karri i olje, sammen med strimlet lammekjøtt.
- Skyll linsene og ha dem i gryten. Ha i vann, tomater og salt og la det koke i 15 minutter.
- Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland nøtter og rosiner inn i couscousen.
- Server med kokte haricots verts eller aspargesbønner.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.