Lammegryte med couscous

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammegryte med couscous har hentet inspirasjon fra det nordafrikanske kjøkken. I denne gryten er det brukt strimlet lammekjøtt, og couscousen har fått ett innslag av cashewnøtter og rosiner.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammekjøtt i strimler
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts karri
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl røde linser (tørre)
  • 4 dl vann
  • 1 boks hele hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 4 dl couscous
  • 50 g cashewnøtter
  • 50 g rosiner

Slik gjør du

  1. Stek hvitløk, kanel og karri i olje, sammen med strimlet lammekjøtt.
  2. Skyll linsene og ha dem i gryten. Ha i vann, tomater og salt og la det koke i 15 minutter.
  3. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland nøtter og  rosiner inn i couscousen.
  4. Server med kokte haricots verts eller aspargesbønner.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.