Lammehjerte med grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å smake noe litt utenom det vanlige, så kan vi anbefale en liten smårett eller forrett med lammehjerte. I så fall bør du planlegge serveringen og bestille lammehjertene på forhånd.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammehjerte
  • 2 ss smør til steking
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 stk. gulrot
  • 4 stk. sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g bacon
  • 2 stk. tomat
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 pk ruccula

Slik gjør du

  1. Legg lammehjertene i kaldt vann og sett i kjøleskapet i ca. 24 timer før de skal serveres. Skift vann et par ganger for å få fjernet alt overflødig blod.
  2. Ta hjertene ut av vannet og tørk dem godt. Del dem i fire og fjern overflødige hinner.
  3. Skjær gulrot, løk og bacon i små terninger.
  4. Varm olivenolje i en stekepanne og fres grønnsaker og bacon til det begynner å bli mykt og blankt.
  5. Del tomatene i to og fjern den bløte kjernen. Kutt resten i små biter. Finhakk hvitløk. Bland tomat og hvitløk med baconblandingen og la det hele frese i ca. fem minutter, til det meste av væsken har fordampet. Rør om av og til. Smak til med salt og kvernet pepper og hold det varmt.
  6. Varm en stekepanne med smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i hjertebiter og rosmarin. Fres hjertebitene på høy varme til de er gylne utenpå og rosa inni. De må ikke steke for lenge – da blir de harde og seige. Krydre med litt salt og pepper.
  7. Vend ruccula inn i de varme grønnsakene rett før servering og fordel grønnsaksblandingen på et fat eller fire tallerkener.  Legg det stekte kjøttet oppå. Drypp over det brunede smøret og server.
Å tilberede hjerte er spennende og unikt. Ferske hjerter kan av og til være tilgjengelig hos slakter eller i ferskvaredisk. De kan tilberedes på to måter – enten veldig raskt over høy varme slik at de fortsatt er rosa inni, eller veldig sakte over lav varme slik at kjøttet blir ekstra mørt. Det er først og fremst lammehjerter som er i handelen i Norge, men lenger sør i Europa kan du også finne storfe- og svinehjerter.