Lammekjøttboller med granatepleglaze

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige og krydrede lammekjøttboller med granatepleglaze er skikkelig kosemat! Server med frisk agurk og gjerne litt granateplekjerner for farge og smak. Supert som en liten koserett.

Ingredienser

porsjoner

Lammeboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,75 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk. egg

Granatepleglaze:

  • 0,25 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl granateplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 klype salt
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

  1. Bland lammekjøttdeig og griljermel i en bolle. Tilsett salt, pepper, løk, hvitløk, urter, krydder og egg. Rull små kjøttboller for hånd.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med olje. Tilsett granateplejuice, honning, balsamicoeddik og salt. Rør alt sammen og la det småkoke til glazen tykner.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Mens glazen reduseres kan du steke kjøttbollene. Stek dem i en middels varm stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Skru av varmen og stek dem videre på ettervarme i et par minutter, til de er gjennomstekt. Hell over glazen, og bland godt med kjøttbollene.
  4. Skjær tynne strimler av agurk med en ostehøvel, og server sammen med kjøttbollene. Du kan også drysse over litt granateplekjerner ved servering.