Lammekoteletter alla pizzaiola
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
«Alla pizzaiola» betyr røft oversatt «på pizzavis», noe som ofte involverer en tomatsaus. Lammekoteletter på pizzavis blir servert med en kraftig tomat- og paprikasaus. Med litt godt brød ved siden av er det en velkommen avløser for lørdagspizza.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lammekotelett -
2 ss olivenolje til steking -
0,5 ss tørket oregano
Tomat- og paprikasaus:
-
1 stk. finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
1 stk. hakket rød paprika -
2 ss olivenolje til steking -
2 ss tomatpuré -
1 boks hakkede hermetiske tomater á 400 g -
50 g sorte oliven , delt i to -
2 ss kapers -
0,5 stk. sitron i båter
Slik gjør du
- Begynn med sausen. Fres løk, hvitløk og paprika i en stekepanne med olje til den er blank og myk. Ha i tomatpuré og hermetisk tomat. La sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner litt. Tilsett oliven og kapers.
- Stek lammekoteletter i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og tørket oregano.
- Legg lammekoteletter på et fat med pastasaus. Server med sitron og pynt med frisk oregano.
Retten kan serveres med pasta eller ferskt brød. Sausen kan også brukes som pizzasaus – derav navnet.