Lammekoteletter alla pizzaiola

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

«Alla pizzaiola» betyr røft oversatt «på pizzavis», noe som ofte involverer en tomatsaus. Lammekoteletter på pizzavis blir servert med en kraftig tomat- og paprikasaus. Med litt godt brød ved siden av er det en velkommen avløser for lørdagspizza. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammekotelett
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 0,5 ss tørket oregano

Tomat- og paprikasaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. hakket rød paprika
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater á 400 g
  • 50 g sorte oliven , delt i to
  • 2 ss kapers
  • 0,5 stk. sitron i båter

Slik gjør du

  1. Begynn med sausen. Fres løk, hvitløk og paprika i en stekepanne med olje til den er blank og myk. Ha i tomatpuré og hermetisk tomat. La sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner litt. Tilsett oliven og kapers.
  2. Stek lammekoteletter i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og tørket oregano.
  3. Legg lammekoteletter på et fat med pastasaus. Server med sitron og pynt med frisk oregano.
Retten kan serveres med pasta eller ferskt brød. Sausen kan også brukes som pizzasaus – derav navnet.