Lammekoteletter med caponata
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. lammekotelett -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin
Caponata:
-
1 stk. aubergine -
1 stk. rød paprika -
1 stk. løk -
1 stk. stilkselleri (stangselleri) -
25 g kapers med stilk -
50 g sorte oliven -
2 ss hvitvinseddik -
1 ss sukker -
6 stk. tomat
Slik gjør du
- Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.
- Salt auberginen i 20 minutter. Skyll av saltet og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm). Fres det i olivenolje i en kjele.
- Vask og rens paprika, løk og stilkselleri. Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de begynner å bli brune. Ha deretter i kapers, eddik og sukker. Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4-5 minutter. Serveres romtemperert.
Server med godt brød.