Lammekoteletter med gresk salat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammekoteletter på grillen, servert med en frisk og god, gresk salat, får deg til å drømme om hvite hus med blå dører og greske sandstrender. Herlig sommermat!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g lammekotelett , gjerne marinerte -
1 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Gresk salat
-
3 stk. tomat -
8 stk. cherrytomat (kan sløyfes) -
0,5 stk. rødløk -
1 stk. agurk -
1 dl kalamataoliven eller sorte oliven -
2 ss olivenolje -
1 ss tørket oregano -
1 stk. hjertesalat -
1 pk fetaost (á 150 g) -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.
- Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.
- Ha på olje, og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.
- Vask og tørk salaten, riv den i grove biter og anrett på et stort fat.
- Legg på grønnsakene i bollen, og smuldre over litt fetaost. Dryss eventuelt litt grovmalt pepper over før servering.
- Pensle kotelettene med litt olje, og krydre med salt og pepper dersom du ikke har kjøpt ferdig marinerte lammekoteletter.
- Grill kotelettene raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Legg skivene over på indirekte varme på grillen, legg på lokket og la dem grille videre i 3-4 minutter.
Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".
Server gjerne lammekotelettene og den greske salaten med tzatziki og godt brød.