Lammekoteletter med gresk salat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lammekoteletter på grillen, servert med en frisk og god, gresk salat, får deg til å drømme om hvite hus med blå dører og greske sandstrender. Herlig sommermat!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lammekotelett , gjerne marinerte
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gresk salat

  • 3 stk. tomat
  • 8 stk. cherrytomat (kan sløyfes)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • 1 dl kalamataoliven eller sorte oliven
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 pk fetaost (á 150 g)
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.
  2. Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.  
  3. Ha på olje, og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.
  4. Vask og tørk salaten, riv den i grove biter og anrett på et stort fat. 
  5. Legg på grønnsakene i bollen, og smuldre over litt fetaost. Dryss eventuelt litt grovmalt pepper over før servering.
  6. Pensle kotelettene med litt olje, og krydre med salt og pepper dersom du ikke har kjøpt ferdig marinerte lammekoteletter.
  7. Grill kotelettene raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Legg skivene over på indirekte varme på grillen, legg på lokket og la dem grille videre i 3-4 minutter.

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

Server gjerne lammekotelettene og den greske salaten med tzatziki og godt brød.