Lammekoteletter med sennepsmør

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammekoteletter er raske og enkle å tilberede både i panne og på grill. Her serverer vi lammekotelettene sammen med et fantastisk godt sennepssmør med salvie og nydelig smak av sitron. Kanskje du skal invitere til middag i dag?

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. lammekotelett
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Sennepssmør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss grov dijonsennep
  • 1 ss hakket frisk salvie
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 pose sukkererter

Slik gjør du

  1. Legg kotelettene på kjøkkenbenken så de kan tempereres.
  2. Bland sammen smør, sennep, salvie og sitronskall og -saft.  Sett til side.
  3. Varm en stekepanne med olje og stek kotelettene til de har fått fin farge på begge sider. Sett på lokk og etterstek på svakere varme i 2-3 minutter. Legg dem over på en tallerken.
  4. Kutt sukkerertene i to på langs og fres dem raskt i stekepannen.

Server lammekotelettene med en klatt sennepssmør på toppen, sukkererter og for eksempel potetmos

Skjær et lite snitt i fettranden på kotelettene, så unngår du at de bøyer seg under steking.