Lammekoteletter med sennepsmør
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammekoteletter er raske og enkle å tilberede både i panne og på grill. Her serverer vi lammekotelettene sammen med et fantastisk godt sennepssmør med salvie og nydelig smak av sitron. Kanskje du skal invitere til middag i dag?
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. lammekotelett -
2 ss nøytral olje -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Sennepssmør:
-
4 ss smør -
2 ss grov dijonsennep -
1 ss hakket frisk salvie -
saft og revet skall av
0,5 stk. sitron
-
1 pose sukkererter
Slik gjør du
- Legg kotelettene på kjøkkenbenken så de kan tempereres.
- Bland sammen smør, sennep, salvie og sitronskall og -saft. Sett til side.
- Varm en stekepanne med olje og stek kotelettene til de har fått fin farge på begge sider. Sett på lokk og etterstek på svakere varme i 2-3 minutter. Legg dem over på en tallerken.
- Kutt sukkerertene i to på langs og fres dem raskt i stekepannen.
Server lammekotelettene med en klatt sennepssmør på toppen, sukkererter og for eksempel potetmos.
Skjær et lite snitt i fettranden på kotelettene, så unngår du at de bøyer seg under steking.