Lammekoteletter med soppstuing
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lam og sopp hører til blant høstens beste smaker fra naturens spiskammer. Lammekoteletter er raske å steke og smaker nydelig sammen med en soppstuing av vill eller «tam» sopp, urter og fløte.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. lammekotelett -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin til steking
Soppstuing:
-
500 g fersk skogsopp eller sjampinjong -
1 stk. finhakket løk -
2 ss smør til steking -
1 ss hakket frisk timian eller andre urter, som rosmarin eller persille -
1,5 dl matfløte -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Lag soppstuing først. Skyll og rens soppen godt. Del den i mindre biter, og ha dem i en varm, tørr stekepanne. Fres til soppen slipper vann, og hell av vannet. Tilsett løk og smør, og stek til soppen er gyllen.
- Dryss over timian og hell på fløte. La soppstuingen småkoke litt til den tykner. Smak til med salt og pepper.
- Krydre lammekoteletter med salt og pepper, stek dem i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres.
Server saftige lammekoteletter med soppstuing. Kokt potet og ripsgelé smaker også godt til.