Lammekoteletter med søtpotetmos
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt. Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lammekotelett -
1 ss margarin til steking -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,75 pose sukkererter -
1 ts tørket timian
Søtpotetmos:
-
1 stk. søtpotet -
1 ts nøytral olje -
saften av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1,5 dl matyoghurt
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skrell og kutt søtpotet i biter. Legg bitene på bakepapiret og drypp over noen dråper olje. Sett brettet midt i ovnen og bak til bitene er helt myke, ca. 20 minutter. Ha søtpotetbitene i en liten kjele og mos bitene for hånd eller med stavmikser til de har den konsistensen du ønsker. Smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn matyoghurt rett før servering.
- Varm en stekepanne og smelt margarin. Krydre lammekoteletter med salt, pepper og timian. Stek dem i 2-3 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i ca. 5 minutter. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres.
- Kutt sukkererter i strimler på skrå. Rist dem raskt i stekepannen slik at de blir varme, men beholder sprøheten.
- Fordel søtpotetmos på to tallerkener, legg på lammekotelettene og topp med sukkererter.